Reflextherapie: voetzool-reflextherapie en bindweefselmassage

Reflextherapie gaat uit van het feit dat het menselijk lichaam zichzelf projecteert op diverse plaatsen in het lichaam. Deze plaatsen worden reflexzones genoemd en zij bevinden zich bijvoorbeeld op de voeten, handen of de rug.

Klachten van organen, lichaamsdelen en bijvoorbeeld gewrichten weerspiegelen zich in de reflexzone’s. Bij reflextherapie worden deze zones door middel van speciale massagetechnieken behandeld. Hoewel de behandeling dus heel ergens anders plaatsvindt, heeft ze een genezend effect op de organen, ledematen of gewrichten zelf.

In onze praktijk gebruiken wij als voetreflex- en bindweefselmassage. Deze massage’s zijn bij uitstek geschikt voor klachten waar behandeling op de plaats zelf te pijnlijk is of een sterke relatie bestaat met problemen van inwendige organen. Ook klachten waarbij andere behandelingen geen enkel positief resultaat hebben opgeleverd kunnen op deze manier behandeld worden..

Deze behandeling kan toegepast worden bij rugklachten t.g.v. obstipatie, littekenbehandeling, hoofdpijn en andere chronische pijnklachten, reumatische klachten, vermoeidheidsklachten en fibromyalgie.

Voetreflex- en bindweefselmassage worden in onze praktijk uitgevoerd door Willemien van Woerkum.