Reflextherapie gaat uit van het feit dat het menselijk lichaam zichzelf projecteert op diverse  plaatsen in het lichaam. Deze plaatsen worden reflexzones genoemd en zij bevinden zich bijvoorbeeld op de voeten, handen of de rug.

Klachten van organen, lichaamsdelen, gewrichten etc. weerspiegelen zich in de reflexzone’s. Bij reflextherapie worden deze zones door middel van speciale massagetechnieken behandeld. Hoewel de behandeling dus heel ergens anders plaatsvindt, heeft ze een genezend effect op de organen, ledematen of gewrichten zelf.

In onze praktijk gebruiken wij als reflextherapie voetreflex- en bindweefselmassage. Deze massage’s zijn bij uitstek geschikt voor klachten waar behandeling op de plaats  zelf te pijnlijk is of een sterke relatie bestaat met problemen van inwendige organen. Ook klachten waarbij andere behandelingen geen enkel positief resultaat hebben opgeleverd, zijn geschikt voor reflextherapie.

Indicaties: rugklachten t.g.v. obstipatie, littekenbehandeling, hoofdpijn en andere chronische pijnklachten, reumatische klachten, vermoeidheidsklachten, fibromyalgie etc.