Klassieke Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Het gaat hier zowel om pijnklachten als functiestoornissen. In een gesprek en na een lichamelijk onderzoek vormt de fysiotherapeut zich een beeld van uw klacht [-en]. Hierna stelt hij een behandelplan op dat met u wordt besproken. Voor de uitvoering van het behandelplan is namelijk uw toestemming nodig.

Inhoud en duur van de behandeling zijn afhankelijk van uw klacht, de aard en de ernst ervan. Een behandeling is maatwerk, helemaal afgestemd op uw klacht en lichaam. Ook besteedt de fysiotherapeut aandacht aan het voorkomen van [dezelfde] klachten in de toekomst. Inzicht geven in de aard en het ontstaan van de klacht, behoort dus ook tot de taak van de fysiotherapeut.

Een fysiotherapeutische behandeling bestaat uit een fysieke behandeling in een behandelkamer [‘op de bank’]. Hiernaast begeleidt de therapeut u bij het uitvoeren van oefeningen, bijvoorbeeld om spierkracht, lenigheid en coördinatie te verbeteren.

Naast specialisatie in diverse behandelmethoden, maken wij gebruik van doeltreffend oefenmateriaal en beschikken wij over een moderne oefen- en trainingruimte.

Indicaties:

Pijn, gewrichts- en spierklachten (b.v. arthrose, rheuma), spierkrachtverlies. bewegingsbeperkingen, sportblessures,  nek- en rugklachten etc.