Last van een Tenniselleboog? Fysiotherapie Centrum biedt uitkomst voor tenniselleboogklachten!

De tenniselleboog komt bij 2 % van de Nederlandse bevolking voor. Velen zitten weken tot maanden arbeidsongeschikt thuis. Dit is niet vreemd, want deze klacht is hardnekkig en moeilijk te behandelen.
De klacht wordt veroorzaakt door voortdurende hoge spanning van de strekspieren van de onderarm. Als gevolg hiervan raakt de aanhechting van deze spieren aan de buitenzijde van de elleboog geïrriteerd, soms zelfs ontstoken. Hier is dan vaak sprake van een zeurende of stekende pijn, vooral als iets met kracht vastgepakt moet worden. Naast de pijn zie je bij de tenniselleboog krachtverlies bij knijp-en grijpbewegingen van de hand en het niet volledig kunnen strekken van de elleboog.
De tenniselleboog verschijnt niet alleen bij tennissen, maar bijvoorbeeld ook bij activiteiten als poetsen, schilderen, timmeren etc. Ook lichte, maar langdurig volgehouden inspanning van de onderarmspieren kan de klacht veroorzaken.

In onze praktijk behandelen wij de tenniselleboog met een combinatie van manuele therapie van de elleboog (en indien nodig van de nek), taping en eventueel dry needling. Doel is de spanning van de onderarmspieren te verminderen zodat de trek op de aanhechting op de buitenzijde van de elleboog vermindert. Dan pas kan de kenmerkende irritatie en pijn van de elleboog verdwijnen.
Met deze behandeltechniek hebben wij een uitstekend resultaat !