Oncologie

De gevolgen van kanker zijn ook na genezing groot. Restklachten als vermoeidheid en vermindering van conditie en belastbaarheid beperken het dagelijkse functioneren.

Het trainingsprogramma voor kankerpatiënten start na de intensieve periode van ziekte en herstel. Doel van de lichaamstraining is herstel van kwaliteit van leven door verbetering van de algehele conditie, weer vertrouwen te krijgen in het lichaam en plezier te ervaren bij bewegen en inspanning. Hierdoor zal de patiënt zich ook geestelijk beter gaan voelen, bijvoorbeeld door positiever naar zijn/haar leven en toekomst te kijken.

Gedurende de trainingsperiode zal er bovendien aandacht zijn voor eventuele psycho-sociale problemen. Andere lichamelijke klachten kunnen in onze fysiotherapiepraktijk ook  individueel worden aangepakt.

Het trainingsprogramma wordt tevens uitgevoerd als verlengstuk van het revalidatieprogramma  HERSTEL & BALANS. Het kan ook worden ingezet vóór een operatie of behandeling met chemotherapie en bestraling.