Overige therapieën

Acupunctuur en haptotherapie en zijn specialisaties die volgens de wettelijke beroepsomschrijving van fysiotherapie daarbuiten vallen. Fysiotherapie richt zich door middel van fysische prikkels op beïnvloeding van spieren, gewrichten, kapsels en zenuwen. Er zijn echter ook lichamelijke klachten waarop de gangbare fysiotherapeutische benadering geen invloed heeft. Soms ligt de oorzaak van lichamelijke klachten elders, bijvoorbeeld in een verstoorde energiebalans. Lichamelijke klachten kunnen ook een psycho-emotionele oorzaak hebben.

Om deze klachten ook te kunnen behandelen hebben wij alternatieve specialisaties in huis. Dit zijn acupunctuur en haptotherapie. In sommige gevallen zijn ze een goed alternatief voor fysiotherapie. Daarnaast worden deze therapieën en begeleiding ook ingezet voor klachten die buiten het fysiotherapeutisch werkveld liggen.

Voor genoemde therapieën gelden andere regels voor vergoeding dan voor fysiotherapie. Meestal worden deze als ‘alternatieve geneeswijzen’ geheel of gedeeltelijk vergoed. Zie hiervoor de polis van uw aanvullende verzekering.