Revalidatie

In onze praktijk hebben wij veel ervaring met het revalideren van patiënten na botbreuken, gewrichtsluxaties (bijv. van de schouder), heup- en knieprothesen, hernia operaties en andere orthopedische of neurologische ingrepen en aandoeningen. Fysiotherapeutische begeleiding is voor herstel van deze problemen vaak noodzakelijk.

Wij behandelen revalidatiepatiënten op maat, d.w.z. met een op deze patiënt afgestemd behandelplan. Met behulp van trainingsapparatuur in de oefenzaal, zijn wij in staat het revalidatieproces volledig te begeleiden.

Bij revalidatie gaat het niet alleen om verbetering van de normale beweeglijkheid van gewrichten en spierkracht maar vooral ook om herstel van de dagelijkse functies. Voor ons is het revalidatieproces pas geslaagd als volledige hervatting van activiteiten in huis, tijdens werk en bij sport weer mogelijk is. En in geval van invaliditeit streven naar het best mogelijke resultaat!

Wanneer er sprake is van een ziekenhuisopname hebben we vaak van tevoren al even contact, ter kennismaking en om afspraken te maken. Het is daarbij gebruikelijk dat er meteen na ontslag uit het ziekenhuis door ons een bezoek gebracht wordt bij u aan huis. Ook de eerste behandeling vinden vaak aan huis plaats. Pas wanneer u in staat bent om naar onze praktijk te komen zetten we daar de behandeling voort.

Indicaties waarvoor revalideren vaak noodzakelijk is, zijn: botbreuken, knie- of heupprothese, hernia, hersenbloeding, MS, Parkinson, sportletsels, reuma, fibromyalgie, enzovoort.

Revalidatie wordt bij ons in de praktijk gedaan door Peter Peters.